De voordelen van een draadloos alarmsysteem

Of het nou om u woning of een bedrijfspand gaat, inbrekers zijn nooit leuk. Naast de eventuele eigendommen die ze meenemen brengen ze over het algemeen ook veel schade aan. Niet alleen aan uw pand, maar vaak ook emotioneel. Dit omdat het natuurlijk geen prettige gedachte is als men ongewenst uw territorium betreedt.

Er zijn gelukkig veel dingen die u kunt doen om dit te voorkomen. Een daarvan is het installeren van een draadloos alarmsysteem.

In deze blog vertellen wij u alles omtrent deze vorm van beveiliging en zullen ook ingaan op de voordelen die een draadloos alarmsysteem heeft ten opzichte van een niet draadloos alarm.

Wat is een alarmsysteem?

Een alarmsysteem of alarminstallatie zal bij de meeste lezers wel bekend zijn. Het gaat hier om een systeem dat als doel heeft ongewenste bezoekers te detecteren en verjagen. In de meeste gevallen is er sprake van een alarmkastje en enkele sensoren die op elkaar afgestemd zijn.

Alarmsysteem draadloos

Een draadloos alarmsysteem heeft veel weg van een regulier alarmsysteem, al werkt men hier zonder bedrading.

In plaats van kabels maken de verschillende componenten contact met elkaar via draadloze sensoren. Dit gaat soms wel tot 100 meter afstand.

Aangezien we vaak vragen krijgen over wat nou beter is zullen we hieronder de belangrijkste voordelen van een draadloos alarmsysteem voor u opnoemen. Daarnaast zullen we ook enkele potentiële nadelen benoemen.

  1. Het is makkelijker aan te leggen

Een draadloos alarmsysteem is over het algemeen makkelijker aan te leggen. Men hoeft namelijk niet allerlei kabels weg te werken.

Daarnaast is het in dit geval sterk aan te raden om uitsluitend met professionals te werken. Het zou namelijk zonde zijn als het niet werkt en u de bedrading daardoor opnieuw moet indelen. Al helemaal wanneer het fout afgeknipt blijkt te zijn.

  1. U kunt het meenemen bij verhuizing

Het zou zomaar kunnen dat u overweegt om over een paar maanden te gaan verhuizen. Of dat uw bedrijf zodanig groeit, dat een nieuw pand noodzakelijk is. Alhoewel dat natuurlijk niet wegneemt dat het verstandig is om uw huidige woning of bedrijfsgebouw goed te beveiligen, zou het wel zonde van het aangelegde alarmsysteem zijn. Althans, wanneer het niet meer bruikbaar zou zijn op een nieuwe locatie.

Wanneer u voor een draadloos alarmsysteem kiest is dit echter niet aan de orde. Een dergelijk systeem is namelijk gemakkelijk te verplaatsen naar een nieuwe locatie.

  1. De werking is over het algemeen even goed

Ondanks dat een alarmsysteem met kabel over het algemeen betrouwbaarder is komt het maar zelden voor dat er storingen zijn bij een draadloos systeem. U kunt het dus met een gerust hart laten installeren.

De nadelen van een draadloos alarmsysteem

Naast de voordelen van een draadloze set ten opzichte hebben we onszelf ook even verdiept in de eventuele nadelen van een bedraad alarmsysteem. Er was echter maar één noemenswaardige:

Meer onderhouds kosten:
jaarlijks batterijen vervangen  / mogelijke draadloze storingen van buiten af.

Het is (in theorie) net wat minder betrouwbaar

We noemde het hierboven al. Een systeem met kabels is over het algemeen toch wat betrouwbaarder. Al worden draadloze systemen natuurlijk wel steeds beter en zijn er tegenwoordig nog maar zelden storingen.

Overweegt u ook om een draadloos alarmsysteem aan te laten leggen? Kijk dan vooral verder op onze website. Uiteraard willen we u graag persoonlijk van advies voorzien, zowel telefonisch als per mail.

Klanten over ons

Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Waarom S4H?

Kom in contact met ons