Zelf een inbraak voorkomen? 5 makkelijk toepasbare tips.

Een inbraak is natuurlijk erg vervelend. Niet alleen vanwege de eventuele spullen die u kwijt bent, maar ook omdat uw privacy is geschonden. Er zijn namelijk mensen ongewenst in uw persoonlijke omgeving geweest en dat is natuurlijk geen prettige gedachte.

Gelukkig kunt u een inbraak voorkomen doormiddel van een alarmsysteem. Daarnaast kunt u zelf al enkele voorbereidingen te treffen. Hieronder geven wij u 5 tips.

#1: Houd uw vakantieplannen voor uzelf

Heeft u een vakantie gepland of gaat het bedrijf een paar weken dicht? Dan is dat goed nieuws. Want zo’n periode van rust is vrijwel altijd erg fijn. Het vergroot echter wel de kans dat er inbrekers komen. Zorg er daarom voor dat u hierover geen uitspraken doet op sociale media. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die hun vakantie aankondigen op Facebook. Dit klinkt onschuldig, maar houd in uw achterhoofd dat inbrekers misschien ook wel meelezen. Zorg er in ieder geval voor dat u er nooit de exacte datum dat u weggaat en terugkomt neerzet.

Als bedrijf is het misschien wat lastiger om deze informatie niet te delen. U wilt klanten en zakenrelaties namelijk graag op de hoogte brengen van het feit dat u een paar dagen gesloten bent. In dat geval raden wij aan om dit wel op de website en/of sociale media te melden, maar daarnaast extra te investeren in uw beveiligingssysteem. Of de overig tips in deze blog toe te passen.

#2: Zorg ervoor dat de buren ervan weten

Veel mensen vragen tijdens hun vakantie aan de buren of ze de planten water kunnen geven en af en toe naar de post kijken. Dit vinden wij erg slim. Potentiele inbrekers zien namelijk dat er mensen in en rondom het huis zijn en blijven daardoor liever weg.

Ook als ondernemer kan het een optie zijn als er een paar keer per week mensen komen kijken bij uw pand. Zij zorgen er namelijk voor dat uw bedrijf minder aantrekkelijk wordt voor een inbraak.

#3: Gebruik belichting in uw voordeel

Mensen die van plan zijn om in te breken willen natuurlijk ongezien blijven en vinden het daardoor allesbehalve prettig als er grote lampen op ze gericht staan. Vandaar dat wij kunnen aanraden om hier gebruik van te maken. Zorg ervoor dat bepaalde plekken die men als ingang kan gebruiken (zoals ramen, deuren en andere openingen) goed verlicht zijn.

Als u hier rekening maakt dan wordt uw woning of pand ineens een stuk onaantrekkelijker voor ongewenste bezoekers. Al helemaal wanneer u gebruik maakt van lampen die aangaan als er mensen erbij in de buurt komen.

#4: Beperk het aantal ‘’hulpmiddelen’’ voor inbrekers

Het komt weleens voor dat men inbrekers als het ware onbedoeld helpt. Bijvoorbeeld door allerlei spullen te hebben staan waar die gebruikt kunnen worden om binnen te komen. Denk hierbij aan een container of grote plantenbakken. Probeer zo min mogelijk van dit soort dingen rondom uw woning te hebben staan.

Natuurlijk is het niet altijd handig om al deze zaken weg te doen, maar als u voor een langere periode weggaat dan kunt u overwegen om een aantal dingen binnen te zetten. Een afvalcontainer kan in veel gevallen ook prima in de garage staan bijvoorbeeld.

Als u deze tip toepast dan maakt u het niet alleen lastig voor inbrekers om binnen te komen, het vergroot ook de kans dat ze het niet een zullen proberen.

#5: Blijf controleren

Alhoewel het misschien voor zich spreekt blijft het belangrijk om altijd de sloten en deuren te controleren. Een foutje is nou eenmaal snel gemaakt. Tevens is het ook prettig om zeker te weten dat het alarm aanstaat.

Zorg er dus voor dat u dit soort zaken goed blijft controleren. Het is beter om een extra rondje te doen dan om iets te vergeten. Want het spreekt voor zich dat u ongewenst bezoek buiten wilt houden. Probeer daarnaast uw medewerkers erop aan te spreken om deze zaken ook extra te controleren.

Met de bovenstaande tips kunt u zelf een inbraak voorkomen. De beste manier om inbrekers te weren blijft echter het installeren van een alarmsysteem. Ook camerabeveiliging is erg aan te raden. Meer informatie of een gratis beveiligingsscan van uw bedrijfspand? Neem dan contact met ons op, we helpen graag!

Klanten over ons

Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Waarom S4H?

Kom in contact met ons