Fibaro

Vraag gratis en vrijblijvend uw offerte aan!

Met Fibaro levert S4H-inbraakbeveiliging u de beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

Complete en krachtige oplossing

Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren van uw woon– en werkomgeving. Met het intelligente systeem van modules en sensoren past u uw woning of bedrijfspand gemakkelijk aan en maximaliseert u hiermee uw comfort, veiligheid en de efficiëntie van uw energiegebruik.

Volledig integreerbaar

De installatie is erg gemakkelijk en niet intensief. Wij hoeven geen nieuwe kabels te leggen en de miniatuurmodules passen in de montagedoos achter uw huidige schakelaars.  U kunt het systeem gewoon gebruiken met uw huidige elektrische installatie en uw bestaande schakelaars.

Het Fibaro domotica systemen

Fibaro is gebaseerd op Z-Wave. Dit is een draadloos communicatie systeem dat gebruikt wordt voor communicatie tussen huishoudelijke apparaten.

Het systeem combineert elektrische apparaten in één enkel z-wave netwerk, waaronder:

 • Verlichting
 • Thermostaten
 • Alarminstallaties
 • Computers
 • Telefoons
 • Airconditioning
 • Elektrische ramen en rolluiken.

Z-Wave module

Elk apparaat dat de Z-Wave module geïnstalleerd heeft, kan deel uitmaken van het speciaal netwerk. Wat per uitbreiding sterker wordt. Zo genoemde mesh netwerk. Dit een heel stabiel en betrouwbaar manier van communiceren.

Apparaten die de Z-Wave systemen toepassen

Momenteel zijn er ruim 200 fabrikanten van elektrische (huishoudelijke) apparaten die de Z-Wave systemen toepassen (onder andere Intel, Panasonic, Apple, General Electric). Het Z-Wave systeem wordt ook gebruikt bij bouwelementen, zoals FAKRO dakramen, Wayne-Dalton garagedeuren, Danfoss verwarmingssystemen of Osram verlichtingsapparaten. De fibaro domotica systemen kunnen derhalve al worden toegepast bij de bouwfase. Maar zeker ook uitstekend toe te passen in bestaande woningen.

Er zijn reeds tal van producten op de markt die gebruik maken van deze technologie – allen bediend door middel van één enkele afstandbediening. De programmeerbare knoppen op de afstandbediening maken het mogelijk om individuele “scenario’s” te creëren.

Bijvoorbeeld:

 • Sluiten van dakramen
 • Uitschakelen van verlichting
 • Uitschakelen van audio- en video-apparatuur
 • Sluiten van garagedeuren
 • Automatisch activering van het alarm bij het verlaten van het huis
 • Eenvoudig instellen en monitoren van scenario’s bij afwezigheid zoals vakantie
 • Tot 25% besparing op energiekosten door inzichtelijk maken van verbruik per apparaat

Grote voordeel van het fibaro domotica Z-Wave systeem

Z-Wave communiceert op een unieke wijze. Bij uitzenden van een opdracht gebruikt Z-Wave alle beschikbare draadloze apparaten binnen het netwerk om het signaal door te geven. Dit heeft als grote voordeel dat er niet van punt A naar B gecommuniceerd wordt, dan kunnen obstakels als dikke muren of betonnen vloeren voor verzwakking van het signaal zorgen. Maar Z-Wave laat alle aangesloten apparaten mee communiceren, wat door het hele huis voor een zeer sterk en uiterst betrouwbaar signaal zorgt.

Z-Wave chip

Het hele Z-Wave protocol is opgenomen in een kleine chip. De standaard Z-Wave chip bestaat uit een: processor, flashgeheugen, radiozender en -ontvanger. Het Fibaro HomeCenter 2 is het controle centrum wat dit kan regelen.

Klanten over ons

Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Waarom S4H?

Kom in contact met ons

Heeft u een vraag aan een van onze medewerkers, is er bij u ingebroken of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het formulier of op ons telefoonnummer, wij staan u graag te woord.