Huis beveiligen tijdens vakantie (7 tips)

Alhoewel het voor veel mensen nog wel eventjes duurt, zit het vakantieseizoen er al wel aan te komen. En uw huis beveiligen tijdens vakantie, dat is wel zo slim. Dit omdat u natuurlijk geen zin heeft in ongewenste bezoekers terwijl u op het strand ligt.

Vandaar dat met name deze periode een goed moment is om eens wat meer te investeren in de beveiliging in en rondom uw huis. Wij geven u daarom 7 tips die over het algemeen makkelijk toe te passen zijn.

#1: Deel uw vakantieplannen niet met iedereen

We noemde het al in onze vorige blog, maar gezien het zo belangrijk is zullen we het nogmaals toelichten.

Als u met vakantie bent dan is dat voor inbrekers een ideale periode om toe te slaan. Dit omdat er natuurlijk niemand thuis is. Het is hierom belangrijk dat zo min mogelijk mensen weten dat u met vakantie gaat.

Naast dat we aanraden om niet teveel mensen erover te vertellen is het ook raadzaam om het ook op sociale media stil te houden. Veel mensen delen namelijk enthousiaste berichten omtrent hun vakantie via platformen als Twitter of Facebook. Dit lijkt misschien leuk, maar wees ervan bewust dat potentiële inbrekers ook mee kunnen lezen.

Mocht u het toch niet kunnen laten, probeer dan te vermijden dat er exacte datums genoemd worden. Of verdraai het een beetje.

#2: Zorg ervoor dat fietsen of brommers binnen staan.

Ondanks dat een paar fietsen rondom het huis ervoor kunnen zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is, raden we toch aan om deze binnen te zitten. Dit natuurlijk omdat ze gestolen kunnen worden, al helemaal tijdens een lange periode van aanwezigheid.

Hetzelfde geldt voor scooters, brommers en andere voertuigen. Zorg er niet alleen voor dat ze binnen staan, maar zet ze ook op het slot. Dit omdat het zo natuurlijk nog een stapje moeilijker is om ze mee te nemen.

Ook andere waardevolle spullen die buiten staan kunnen tijdens een vakantie beter binnen geplaatst worden.

#3: Regel een oppas

Ook al is er niemand thuis, het is altijd raadzaam om een oppas te regelen. Hiermee bedoelen we iemand welke af en toe langs komt om de planten water te geven en de brievenbus even leeg te halen.

Niet alleen is dit goed voor de planten, maar het kan ook inbrekers verjagen. Het lijkt er voor hen namelijk op alsof er toch mensen thuis zijn.

#4: Maak gebruik van slimme verlichting

Een inbreker komt natuurlijk het liefst in een huis waar niemand thuis is. Het is daarom slim om net te doen alsof er wel mensen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld door meerdere lampen aan te hebben staan.

Natuurlijk kunt u de gehele vakantie lang meerdere lampen aan laten branden, maar dat is wellicht een beetje overdreven. Een systeem installeren waardoor er op een bepaald tijdstip automatisch lampen aan en uit gaan is daarom een betere optie. Dit kan zo uitgebreid als u zelf zou willen.

#5: Maak van een raam geen etalage

De kans is aanwezig dat ook u zo’n grote televisie in de woonkamer heeft staan. Ideaal om films en sportwedstrijden op te kijken, maar ook aantrekkelijk voor inbrekers. Zorg er daarom voor dat, met name terwijl u op vakantie bent, dergelijke kostbare spullen niet van buitenaf zichtbaar zijn. Zet ze desnoods tijdelijk erg anders neer. Dit maakt de kans dat ongewenste bezoekers uw woning binnen willen komen namelijk een heel stuk kleiner.

#6: Schakel de buren in

Naast een bekende die af en toe langskomt is het ook fijn als de buren af en toe een oogje in het zeil houden.

Niet alleen kunnen ze kijken of er niets verdachts te zien is, maar eventueel ook af en toe binnenlopen. Dit zal ongetwijfeld veel potentiële inbrekers afschrikken.

Let wel er op dat een buurman of buurvrouw echter niet altijd paraat kan staan. Met name s’nachts is het voor hen niet realistisch om waakzaam te zijn. Het is daarom beter om naast deze tip ook nog andere dingen uit deze blog toe te passen.

#7: Overweeg een beveiligingssysteem

De beste manier om inbrekers weg te houden blijft echter nog met een goed beveiligingssysteem. Dit zal er namelijk voor zorgen dat inbrekers niet alleen direct bij binnenkomst worden gedetecteerd, maar ook verjaagd.

Het is echter wel belangrijk dat het betreffende systeem goed is aangelegd en voorzien van de juiste instellingen. Mocht u daarover nog twijfelen dan kunt u overwegen om bij een specialist advies te vragen.

Dit waren 7 tips waarmee u inbrekers buiten de deur kunt houden. Wilt u nog beter uw huis beveiligen tijdens vakantie? Overweeg dan om ons gratis advies te vragen omtrent uw situatie.

Klanten over ons

Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Waarom S4H?

Kom in contact met ons